POKEMON KOMPLO TEORİLERİ


Video oyunlarının başlangıcından beri en popüler video oyunu hangisi sizce? Cevabınız Pokémon ise haklı sayılabilirsiniz, çünkü Pokemon Süper Mario serisinin ardından ikinci sıradadır. Gelmiş geçmiş en popüler video oyunu olmanın dışında Pokémon, manga, anime, spin-off oyunlar, çizgi filmler ve daha bir çok alanda dahi lider olmaya adaydır. 

Pokémon GO'nun popülerliği sayesinde yakın gelecekte Pokémon'un birinciliğe yükselmesi sürpriz olmayacaktır. Pokémon'la ilgili inanılmaz bir şey de, çoğu insanın delilik olarak gördüğü büyük hayran kitlesidir.

Pokémon'u diğer tüm oyunlardan daha iyi yapan şey, Pokemon dünyasının karmaşık,inanılmaz özellikler, zorlu düşmanlar, güçlü evrimler ve burada keşfedilmek için bekleyen sırlarla dolu olmasıdır.

Büyük çaplı firmalar tarafından Pokemon hayranları için üretilmiş mantıklı fakat her zaman doğru olmayan kimi teoriler olsada hiçbiri Pokémon hayranları tarafından ortaya atılan teorilerle yarışamaz.

Çünkü bu hayranlar 20 yıldır Pokemon izliyorlar ve gizemleri aramakta ve çözülmesi gereken teorileri ortaya çıkarmada kesinlikle daha başarılılar.

İşte Pokemon hayranları tarafından ortaya atılmış 15 karanlık komplo teorisi:

1) Ash Aslında Komada Komplo Teorisi 


Herkes Pokémon serisinin başrolünü oynayan 10 yaşındaki bir çocuk olan Ash'i sever. Ash daima bir Pokémon ustası olma hayali kurdu ve Pokémon'daki ilk insan karakteriydi. Bununla birlikte, bu karakter hakkında birtakım teoriler ortaya çıktı.

Bunlardan en sıradışı olanı Ash'in komada olmasıydı. Ash'in serinin ilk bölümlerinde yıldırımdan etkilenmesinin ardından hikayenin gelişimi, temposu  belirgin bir değişime uğruyor. 

Ash komada olduğu için, bilinçaltı bir Pokémon ustası olma hayalini yavaş yavaş yerine getiriyor. Bu rüyadan uyanması beynine zarar verebileceği için oldukça tehlikeli.Bu yüzden Ash yol boyunca tüm zihinsel engelleri aşıp bırakana kadar bu durumda kalmalıdır.

2)Cubone Teorisi

Çoğu Pokémon'un bebek versiyonları yetişkin versiyonlarının birebir kopyasıdır. Bazen de bariz benzerlikler bulunan boyut farkları vardır sadece.

Bununla birlikte Kangaskhan'ın evrimsel gelişimi hakkında bilgi yoktur ve sadece yetişkin hali vardır. Bu onun bebek formunu esrarengiz bir hale getirmektedir.

Pek çok Pokémon taraftarı, Cubone'un bebek Kangaskhan olduğu teorisinin oldukça inandırıcı bir teori olduğuna inanmaktadır. Bu teoriye göre, Cubone henüz gelişmemiş bir annenin bakım evrimine ihtiyacı olan bir Kangaskhan'dır. Annesi hak ettiği özeni vermeden ölürse kafatasını koruyucu bir kask ve bir kemik alır ve bundan sonra bir Marowak'a dönüşür. 

Teori ayrıca, bir Kangaskhan'ın bir kese sahibi olmasının nedeninin dişi olmalarından kaynaklandığını, ancak Cubone'un erkek olduğunu ve Kangaskhan'a dönüşürlerse cinsiyetlerinin dişiye dönüşeceğini savunuyor.

3) Ditto'nun Bozulmuş Bir Mew Klonu Olması Teorisi


Bazı Pokémon oyun geliştiricilerine göre, her bir Pokémon benzersiz bir varlık olarak tasarlanmıştır.
Fakat bu durum Pokemon hayranları tarafından üretilen Ditto'nun bozuk bir Mew klonu olması hakkında teori ile çelişmektedir. Konu hakkında oyun geliştiriciler tutarlı bir açıklama yapamamaktadır.

4) Efsanevi Canavarlar Teorisi


Bu teoriye göre çoğu hayran efsanevi canavarlar Raikou, Suicune ve Entei, Pokémon'un ilk nesil serisinde tanıtılan orijinal Evrim Geçirenler'in reenkarnasyonları olduğunu iddia ediyorlar. 

Orijinal Evrim Geçirener, Ateş Taşı, Gök Taşı ve Su Taşı kullanılarak elde edilebilirdi. Bununla birlikte, bu efsanevi canavarların, Ecruteak Şehri'ndeki Pirinç Kulesi yangınından kaçamadıkları düşünülmektedir. 

Bununla birlikte, Ho-Oh yakılan kuleye uçtuğunda, üçünüde diriltme gücünü kullanarak Johto folkloruna göre diriltti.

Efsanevi canavarların orijinal Evrim Geçirenler'den mi yoksa sıradan bir Pokémonmu oldukları hala gizemini korumaktadır. Ancak çoğu taraftar orijinal efsanevi canavarların orijinal evrim geçirenlerin reenkarnasyonu olduğuna inanmaktadır. 

5) Cengar'ın Clefable'ın Gölgesi Olması Teorisi


Gengar'ın Clefable'ın gölgesi olduğu teorisi, çoğu Pokémon hayranının inanmak veya itiraf etmek istemeyeceği teorilerden biridir.

Ancak bunun gerçek olma ihtimali gerçekliğini inkar etmek için çok yüksektir. Bu teoriyi ortaya atan Pokémon taraftarları, ikisini yan yana getirerek inceledi ve ikisinin benzerliğini inkar edemedi. 

İlk olarak, Gengar ve Clefable benzer bir vücut türüne sahiptir; Şekilleri ve boyutları neredeyse aynıdır. Kulakları, elleri ve ayakları birbirlerinin kopyasıdır.  Aralarında bariz görünen fark  renkleridir. 

Bunun dışında ikisi arasındaki temel farklar arasında, Clefable'ın normal bir tip Pokémon olması ve Gengar'ın ise kötü bir gölge Pokémon olmasından kaynaklanan kuyruk farklarıdır.  Clefable'ın yuvarlak kuyruğu, Gengar'ın sivri kuyruğundan farklıdır.

6) Giovanni'nin Aslında İyi Bir Adam Olduğu Teorisi



Pokémon dünyasındaki herkesi kötü bir adam veya iyi bir adam olarak etiketlemek kolaydır ve Giovanni'yi kötü adam olarak etiketleme şansı, görünürde çok yüksektir.

Giovanni'yi iyi bir adam olarak sınıflandırmak hatalı olsada ve bu teori o'nun tamamiyle saf kötülükten oluşmuş bir adam olmadığını iddia ediyor. İçinde iyilik de barındırdığı olasılığından bahsediliyor.

Giovanni, bir kumarhanenin sahibi olan ve çalışan bir işadamı ve kar amacı gütmeyen faaliyetlere girmek de dahil olmak üzere kar elde etmek için neredeyse her şeyi yapmaya hazırdır. Bununla birlikte, Giovanni, Pokémon'un çalınmasına veya öldürülmesine destek vermiyor. 

Mewtwo'nun yaratılışındaki kâr hırsının istenmeyen sonuçlara yol açmasından dolayı hatalarını düzeltmeye çalışıyor.


7) İnsanların Evrim Geçirmeyen Pokemon Olmaları Teorisi



İnsanların ve Pokémonların ne kadar yakın oldukları hakkında hiç kuşku yok çünkü her zaman bir insanı Pokémon'un efendisi olarak ve Pokémon'un insan için diğer şeylerle savaşırken görüyoruz.

Diğer canlılardan farklı olarak Pokémonlar, insanların yaptığı gibi, birbirleriyle iletişim kurabilme ve bilinç düzeyine sahip olma yeteneklerine sahipler. 

Bu teoriye göre insanlar sırafdan Pokémonların sahip olamayacakları yetenek ve becerilerinden dolayı onlardan üstünler. 

İnsanlar Pokémon becerilerini öğrenebilir, onlara benzer şekilde saldırabilir ve yaptıkları gibi bir yaralanmadan kurtulmak zorunda kalabilirler, ancak Pokémon Pokeballs'u yaratamaz veya insanlar gibi yapılar inşa edemez. 

Buna ek olarak, Pokémon dünyasının başlangıçta  insanoğluna ait olmadığı ve gezegeni bir şekilde istila ettikleri görülüyor.

8)Pokemon Oyunları'nın Büyük Savaş'tan Sonra Başlaması Teorisi


Dikkatli  bir gözlemci, oyunda neredeyse hiç yetişkin bulunmadığını, yalnızca çok genç ve çok yaşlı insanlar olduğunu fark edecektir. Bu da "Büyük bir savaştan sonra pokémon oyunları başladı" teorisinin ortaya çıkmasındaki ana sebeptir. 

Çoğu taraftar, Kanto'da yetişkinlerin olmamasının, yetişkin savaşçıların çoğunun hayatlarını savaşta kaybetmesine bağlıyor. 

Ayrıca Pokémon dünyası savaş ve eğitim odaklı olduğu için, daha önceki oyunlarda pek fazla konut ya da altyapı yok ve bölgeler ve hatta oyuncular arasında iletişim eksikliği var.

9)Pokemonlar Fizik Kanunları'na Hükmedebilirler Teorisi


Gerçek dünyamız ve Pokémon dünyası çok farklıdır çünkü gerçek dünyada elektrik veren fareler yoktur.

Fizik yasalarının burada ve Pokémon dünyasında nasıl çalıştığının farkını açıklamak için bir yol olarak Pokémon taraftarları, Pokémonların aslında fizik kanunlarını manipüle etme kabiliyetine sahip olan enerji canlıları olduğuna dair bir teori ortaya atmışlardır. 

Bazı insanlar, Pokeball'un maddeyi enerjiye dönüştürme yeteneğine sahip olduğunu gözlemledi. Ayrıca bir Pokémon yakalamayı, ışığa dönüştürmeyi ve ışığın hızında yanlarındaki aynalar üzerinde yansıtmayı başarıyor. 

Bundan dolayı enerjiden oluşan varlıklar olan Pokémonlar enerjiyi maddeye dönüştürebilirler; bu da, saldırıları sırasında yıldızlar, ateşler ve benzerlerini ortaya koymalarını açıklamaktadır. sebebidir. 

Ayrıca bu teori muhtemelen Pokeball'ın bir insana veya bilinçsiz bir Pokémon'a etkisi olmamasının sebebinni açıklıyor.

10) Pokemonlar Ölebilir Teorisi

Pokémon hayranlarının bir bölümü, Pokémonların ölemeyeceğini düşünsede Pokémonların gerçekten ölebileceği konusunda bir teori var.

Çünkü bir hayalet Pokémon var ve Cubone'un ölü annesini biliyoruz. Ayrıca, insanların ölümünün sonucu olarak Pokémonların gerçek ölümüne ve Lavender Kasabası'ndaki bazılarının gömüldüğü Pokémon Kulesi'nde mezarların varlığına şahit olduk. 

Pokémon'un ölebileceğine inanmayan insanlar Pokemonların yaşlansalarda ölmediklerini düşünüyor. Ash'in Pokémon'unun ölemeyeceğini çünkü  Ash'in başlangıçta Ho-oh'yu gördüğü için ölemeyeceğini, Ash'in bir rüyada olduğunu düşünmekteler

Bu durumda Ash'in durumu ile aynı mantık Pokémonların neden ölmediğini açıklamak için de kullanılabilir; çünkü Pokémon dünyası bir rüya dünyası olabilir ve bu hayalperestler kendi hayallerinde ölecek gibi görünmüyorlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Satoshi Nakamoto Tehlikesi

Ölü Coinler - Çöp Coinler